EHBO bij kamerplanten

Je hebt vast het beste voor met je kamerplant en je vertroetelt ‘m zo vaak je kan. Maar soms gaat het mis en staat hij er een beetje pips bij. Tijd om de plantendokter in jezelf aan te spreken. Een lijstje van vaak voorkomende ‘aandoeningen’ en de gepaste remedies, helpt je op weg.

Bye bye, winter blues! Op naar de lente met de Gentse azalea

Heb jij deze winter al genoeg gebibberd in de kou? Zou je al blij zijn met een streepje kleur in je leven? Dan moet je in februari in Gent zijn! 17 Gentse horecazaken fleuren hun interieur op met Gentse azalea’s. Doe die handschoenen dus maar uit, stap een van de deelnemende zaken binnen en snuif

Kom gratis tulpen plukken in Antwerpen

Hou zaterdag 19 januari maar alvast vrij in jouw agenda want dan wordt de tweede Vlaamse Pluktuin geopend in Antwerpen. Breng een bezoekje aan de Pluktuin, bewonder het ontwerp en pluk zélf je eigen tulp. Oh, en Nora Gharib is meter van de actie en zal er zijn om de tuin te openen. Kom jij ook?

Slaap als een roos met kamerplanten in je slaapkamer

Het is een hardnekkig misverstand, dat kamerplanten niet op de slaapkamer thuishoren. Precies het tegendeel is waar. Met een groene ‘bedgenoot’ slaap je stukken beter.

Zo geef je de juiste plant cadeau

Wil je je BFF een groene kamergenoot cadeau doen, maar weet je niet goed welke plant te kiezen? Door gewoon te bepalen welke type zij/hij is – en dat kan voor je beste vriend toch niet zo moeilijk zijn – weet je meteen uit welke planten je kunt kiezen.

De mooiste kamerplanten voor de winter

De winter kan mooi en gezellig zijn, maar de grijze lucht, de natte koude en de korte dagen kunnen na verloop van tijd toch doorwegen. Planten in je interieur zijn dan de perfecte remedie. Kies daarbij niet enkel voor groen, maar ook voor kleur. Dit zijn de mooiste bloeiende planten voor de winter.

Zo overleven je kamerplanten de winter

Zeg nu eerlijk: jij staat toch ook niet te popelen om koude, sneeuw en donkere dagen te trotseren? Wel, je kamerplanten denken er net zo over; de winter is echt niet hun favoriete seizoen. Geef ze daarom de komende maanden wat extra aandacht en liefde. Samen overleven jullie de winter wel.

DIY Floorarium

Een terrarium maken is niet alleen hip en trendy, het is ook makkelijk, snel én budgetvriendelijk.

Volg een Floorarium workshop in jouw studentenstad en win!

In oktober reizen we van studentenstad naar studentenstad met één doel: zoveel mogelijk studenten blij maken met hun eigen Floorarium. Dankzij Floor volg je een gratis workshop over terrarium maken, krijg je jouw creatie mee naar huis én maak je kans op een plantencheque van €250!

Upcycling: geef je spullen een tweede leven

Net je kamer opgeruimd en heb je een zak vol verwaarloosde of oude spullen? Of sta je op