Bye bye, winter blues! Op naar de lente met de Gentse azalea

Heb jij deze winter al genoeg gebibberd in de kou? Zou je al blij zijn met een streepje kleur in je leven? Dan moet je in februari in Gent zijn! 17 Gentse horecazaken fleuren hun interieur op met Gentse azalea’s . Doe die handschoenen dus maar uit, stap een van de deelnemende zaken binnen en snuif de lente op.

17 Gentse horecazaken geven jou, voor het tweede jaar op rij, een heus lentegevoel. En dat in het midden van de winter! Hoe ze dat doen? Simpel! Ze kleden hun zaak aan met Gentse azalea’s, die in allerlei kleuren en vormen bestaan. Zo tonen ze aan dat dit authentieke plantje in elk soort interieur past.

Azalea’s combineren als een echte pro

Wil je weten hoe een interieurvormgever de Gentse azalea zou combineren? Ga dan zeker eens langs bij Madam Bakster en Julie’s House (Kraanlei) want Studiomie leefde zich helemaal uit in beide zaken. De Gentse azalea zoals je ze nog nooit zag.

Maar ook in alle andere deelnemende zaken is de Gentse azalea een lust voor het oog.

Raakte jij volledig opgewarmd of geïnspireerd? Maak dan zeker een foto van jouw beleving en deel ‘m met ons op de Facebook-pagina van Floor of via Instagram met de hashtag #gestektingent.

De Gentse azalea in Julie's House in 2018

De Gentse azalea in Julie’s House in 2018

Julie’s House

De Gentse azalea in Bar Bidon

Voor zij die helemaal verliefd zijn op de azalea

Haal je eigen plantje in huis of op je kot en ga zelf aan de slag. Weet je niet goed hoe je de Gentse azalea moet verzorgen zodat ze blijft stralen? Geen nood! In elke horecazaak liggen leuke postkaarten, naar een ontwerp van illustratrice Eva Mouton. Aan de achterkant vind je enkele handige verzorgingstips.

Oeps! Kaartje vergeten? De verzorgingstips kan je online nog eens nalezen.

illustratie Eva Mouton voor actie met Gentse azalea

Waar kan je terecht voor een portie lentegevoel?