Wat kan je doen in juli?

Keep calm (maar vergeet je terrasbloemen niet) Natuurlijk wil je je terras netjes hebben, maar maak het jezelf gerust wat gemakkelijker. Houd je niet bezig met elke dag verwelkte bloemen uit te nijpen, knip gewoon elke week de langste uitgebloeide stengels af. Niets zo gemakkelijk als vloeibare meststof voor je terrasplanten. Een dopje elke 2

De groene kamerplant is weer helemaal hot volgens plantenkweker Dirk Mermans

Wat ooit een hype was in de jaren 70, is weer helemaal terug. We hebben het over grote, groene kamerplanten, waarmee je je woning in een handomdraai transformeert tot een ‘urban jungle’. Groen is populair, tot grote vreugde van plantenkweker Dirk Mermans, die de vraag naar kamerplanten de laatste jaren alleen maar heeft zien toenemen.

Food & flowers, een geslaagde combo volgens huis.OTTO

Marijke Boesmans maakt creaties met bloemen, die ze plukt van haar eigen bloemenveld. Charlotte Boeyden is gebeten door koken, en staat het liefst achter het fornuis. Onder de naam huis.OTTO brengen ze mensen samen rond een mooi gedekte tafel, een heerlijke maaltijd en prachtige boeketten.

Wat kan je doen in juni: het terras op!

Juni: de zomer staat voor de deur en de kans op terrasjesweer vergroot: ook thuis! Ontdek snel wat je in juni zoal kan doen op je terras of balkon.

Urban Jungle in Antwerpen

Dit voorjaar opende het Belgische initiatief Roomin een allereerste tijdelijke ervaringsappartement in Antwerpen. De bedoeling? Bezoekers een origineel interieur zelf laten ervaren, om zo inspiratie op te doen.

Floor deelt blokmaatjes uit

Ook dit jaar trekt Floor langs de Vlaamse studentensteden met een busje vol planten. En ze deelt ze uit! Want planten verbeteren de luchtkwaliteit en maken je creatiever en productiever. Kortom, een kamerplant op je bureau is het ideale blokmaatje!

De ultieme bloktips van onze blokmaatjes

Graslelie: concentratiebuddy Concentratiekiller eersteklas: je smartphone! Leg hem buiten handbereik. Studeer op een rustige plek. Vermijd afleiding. Kauwgom en pinda’s bevorderen de concentratie. Knabbelen maar! Ezelsbruggetjes helpen! Maak rijmpjes of deuntjes van je leerstof. Plan na je examens iets leuks. Zo heb je iets om naar uit te kijken. Neem af en toe eens een

Wat kan je doen in mei: zet de bloempjes buiten

Weg met die dikke truien! Haal rokjes, shorts, T-shirts en je meest posh-e zonnebril uit de kast en laat de lente maar waaien. Schud meteen ook die deprimerende winterrestjes uit je plantenbakken en steek ze in een frisse lente-outfit – ’t is terrasjesweer voor iedereen.

Vraag het aan een kweker tijdens de tuindagen van Beervelde

Groen is hot! Het verovert onze steden en interieurs en dat hebben ze ook in Beervelde goed begrepen. Al 25 jaar brengen de tuindagen van Beervelde meer dan 220 exposanten en 20.000 gepassioneerde plantenliefhebbers op de been. Tijdens het halfjaarlijkse feest van de tuin kom je rechtstreeks in contact met kwekers uit binnen- en buitenland.

Wat te doen in april?

Spic & span Ben jij al flink aan het scrubben voor een lentevelletje? Je terras of balkon snakt ook naar een opfrisbeurt! Schuren, die handel, met een sopje van bruine zeep, of met warm water met sodakristallen. Bleekwater (javel) en azijn laat je in de kast. Veel mos en groene aanslag? Schrob met wit zand,