DIY: Wilde Winterkrans

Kerstmis draait rond tradities. Naast een stalletje, een mooie kerstboom, en een kerststronk als dessert, hoort er ook een krans bij. Mag het wat wilder voor jou? Met deze groene krans haal je een winters sfeertje in huis, maar dan zonder de klassieke kerstkitsch.

3x kerst zonder boom

Heb je geen plaats voor een grote kerstboom? Of gewoon eens zin in iets anders? Deze drie alternatieven voor een traditionele dennenboom zorgen zeker voor evenveel kerstsfeer!

5x Groene Hotspots

Kamerplanten zijn al een tijdje helemaal terug van (nooit) weggeweest. Niet enkel in huiskamers krijgt groen opnieuw een ereplaats, ook in hotels, restaurants en cafés stelen onze groene vrienden de show. Deze vijf plekken over de hele wereld geven alvast het goede voorbeeld.

Van grijs naar groen

De zomer is nu echt voorbij, maar dat betekent niet dat je terras of tuin een treurige boel

Kleur in grijze dagen: instant vrolijk met chrysanten

Bij chrysanten denken we in België vaak aan grijze novemberdagen en Allerheiligen. Maar deze kleurrijke plant verdient beter.

Zalige zomeravonden: tips voor een tuinfeest in ‘t groen

De zomer is het ideale moment voor een gezellige avond onder vrienden. En wat is er leuker dan wat stoelen buiten zetten, enkele heerlijke hapjes op tafel toveren en genieten tot de zon onder gaat. Ook zonder al te veel materiaal en met een minimumbudget vrolijk je je eettafel op. Een paar kleine ingrepen kunnen

Plantenkoorts feest en Floor is erbij!

Hoera, Plantenkoorts organiseert een feest! Een mini-festival met megaleuke plantjes… Daar zijn we bij Floor maar al te graag bij. En jij bent ook uitgenodigd! Breng je vrienden mee en vier samen de groenste dag van de zomer.

Op bezoek bij Isabelle: vakantiesfeer in hartje Brussel

Je hebt niet veel nodig om de natuur binnen te halen, zelfs niet in de stad. Isabelle, Koen en hun kat Monty wonen in hartje Brussel. Toch krijg je meteen een vakantiegevoel wanneer je bij hen binnenstapt. En daar heeft haar collectie planten – binnen én buiten – heel wat mee te maken.

6 musthave boeken voor plantlovers

Slaan de lentekriebels toe maar weet je niet waar beginnen? Heb je wat hulp nodig om je groene dromen waar te maken? Dan komen deze boeken als geroepen. Ontdek welke groenten best groeien op je vensterbank, hoe je je eigen kruidenzalfjes maakt of kijk eens binnen in een cactuskwekerij.