Weinig zonlicht op je terras? Geen nood!

Veel zon op kleine stadsterrasjes is niet altijd even vanzelfsprekend. Maar laat dit je zeker niet ontmoedigen om op zoek te gaan naar leuke planten! Er zijn er heel wat die echt niet veel zon nodig hebben, graag in de schaduw vertoeven én je terras omtoveren tot een zalig groene en kleurrijke oase.

Een zonnig terras? Deze planten zijn ideaal!

Heb je een terras of balkon waar je volop kan genieten van de zon? Zalig! Ben je nog op zoek naar planten die graag meegenieten? Check dan deze tips.

Wat kan je doen in augustus?

‘t Is zomer, ‘t is vakantie, ‘t is tijd om te genieten!

Kamerplanten kweken is een vorm van therapie volgens Karen Van der Perre

De voordelen van kamerplanten zijn eindeloos: ze zijn decoratief, brengen leven in huis én hebben een positieve invloed op je gezondheid. Ze zuiveren de lucht en bevorderen de concentratie, maar wist je ook dat het kweken van kamerplanten een vorm van therapie kan zijn? Dat is wat Karen Van der Perre heeft aangetoond met haar

Food & flowers, een geslaagde combo volgens huis.OTTO

Marijke Boesmans maakt creaties met bloemen, die ze plukt van haar eigen bloemenveld. Charlotte Boeyden is gebeten door koken, en staat het liefst achter het fornuis. Onder de naam huis.OTTO brengen ze mensen samen rond een mooi gedekte tafel, een heerlijke maaltijd en prachtige boeketten.

De groene kamerplant is weer helemaal hot volgens plantenkweker Dirk Mermans

Wat ooit een hype was in de jaren 70, is weer helemaal terug. We hebben het over grote,

Wat kan je doen in juli?

Keep calm (maar vergeet je terrasbloemen niet) Natuurlijk wil je je terras netjes hebben, maar maak het jezelf

Urban Jungle in Antwerpen

Dit voorjaar opende het Belgische initiatief Roomin een allereerste tijdelijke ervaringsappartement in Antwerpen. De bedoeling? Bezoekers een origineel interieur zelf laten ervaren, om zo inspiratie op te doen.

Wat kan je doen in juni: het terras op!

Juni: de zomer staat voor de deur en de kans op terrasjesweer vergroot: ook thuis! Ontdek snel wat

Floor deelt blokmaatjes uit

Ook dit jaar trekt Floor langs de Vlaamse studentensteden met een busje vol planten. En ze deelt ze uit! Want planten verbeteren de luchtkwaliteit en maken je creatiever en productiever. Kortom, een kamerplant op je bureau is het ideale blokmaatje!