Een zonnig terras? Deze planten zijn ideaal!

Heb je een terras of balkon waar je volop kan genieten van de zon? Zalig! Ben je nog op zoek naar planten die graag meegenieten? Check dan deze tips.

Zonnige bloeiers

Plant ze apart in leuke potten of combineer ze naar hartenlust samen in een bloembak: deze zonnige zomerbloeiers gaan perfect op een terras in de zon!

Spaanse margriet

De Spaanse margriet heeft niet veel meer nodig dan een plek in de volle zon om uitbundig te bloeien. Geef deze vrolijke plant pas water als de grond bijna uitgedroogd is.

Spaanse margriet© Mooiwatplantendoen.nl

Petunia

Petunia’s zijn er in alle kleuren die je je maar kan bedenken en bloeien heel rijkelijk. Kies voor deze plant volop voor zon, want koel en nat weer zijn nefast voor de bloemen. Verwijder regelmatig de uitgebloeide bloemen.

Petunia Niagara Opal Blue

Nemesia

Nemesia’s doen het ook uitstekend op een warm en zonnig terras en zijn beschikbaar in het rood, roze, wit, paars en geel. Verwijder ook bij deze zomertopper regelmatig de uitgebloeide bloemen.

Nemesia

Geranium

Geraniums zijn superonderhoudsvriendelijk en misschien daarom juist een van de meest populaire planten met bloemen. Vermijd te veel vocht, verwijder regelmatig de uitgebloeide bloemen en zorg ervoor dat het water weg kan. Leuk weetje: bijen zijn verzot op deze kleurrijke plant.

Geranium

Dé ultieme zonnekloppers

Denk je aan vetplanten en cactussen, dan denk je misschien vooral aan kamerplanten in huis. Niets is minder waar: tijdens de zomermaanden vertoeven deze overlevers ook graag op een zonnig terras. Hete temperaturen op je balkon? Geen probleem! Qua temperatuur vinden vetplanten en cactussen alles prima. Hou wel rekening met de volgende tips:

  • Sommige soorten vetplanten houden van fel zonlicht, maar andere kunnen daar juist niet tegen. Kijk dus goed op het plantetiket.
  • Water geven? Liever te weinig dan te veel! Als het flink regent, zet je de planten dus best onder een tafel of afdakje. Zo voorkom je dat ze te lang met hun wortels in de natte grond staan.
  • Haal ze rond half september terug binnen.

 Succulenten.6

Kruiden op je terras = kruiden in je keuken

Wil je van je terras gebruikmaken om ook een kruidentuintje aan te leggen? Mediterrane kruiden zoals tijm, rozemarijn, oregano of salie genieten graag van de zon en zijn dus perfect voor een warm en zonnig terras. Kies je voor tijm? Deze plant kan je ’s winters gewoon buiten laten staan. Heel handig! Liever rozemarijn? Dan is tijdig snoeien wel aan te raden, want hij heeft de neiging om wat te gaan woekeren. Mediterrane kruiden kunnen goed tegen droogte. Blijft het langdurig droog? Geef ze dan wel regelmatig water.