7 heerlijk geurende planten voor je terras

Weg met luchtverfrisser of geurkaarsen! Deze planten zorgen niet alleen voor gezelligheid op je terras of balkon, ze laten het er ook heerlijk ruiken. Check deze 7 plantentips!

Kamperfoelie

Tijdens lange zwoele zomeravonden laten de bloemen van de kamperfoelie je terras of balkon heerlijk ruiken. Zowel een plekje in de zon als in de schaduw vindt deze klimplant prima! Nog een leuk extraatje: deze plant trekt ook vlinders aan.

lonicera

Rozen

Wie aan geurende bloemen denkt, denkt natuurlijk meteen aan rozen. Een handig weetje: hoe meer bloemblaadjes, hoe geuriger de roos. Deze romantische toppers vragen wel wat onderhoud. Oefen die groene vingers maar alvast!

roos

Kamille

Wil je graag een vrolijke eyecatcher op je terras? Dan zijn de typisch margrietvormige bloemen van de kamille misschien wel wat je zoekt. Heel deze plant is aangenaam aromatisch en houdt wel van een zonnig plekje.

schubkamille-2

Jasmijn

Jasmijn is een sierlijke klimplant met kleine, geurende, witte bloemetjes. Deze snelle en sterke groeier heeft graag een lichte, niet al te zonnige plek en voldoende water.

jasmijn

Munt

Super easy! Deze ijzersterke plant overleeft echt op elke plek. En in de keuken is hij natuurlijk onontbeerlijk. Geniet van de frisse geur van deze plant op je terras of maak er een lekker kopje verse thee van. Munt durft wel eens te gaan woekeren, vergeet dus zeker niet af en toe te snoeien.

munt

Reukerwtjes

De reukerwt (ook: geurerwt of pronkerwt) is een kleurrijke klimplant waarvan de bloemetjes niet alleen mooi zijn voor het oog, maar ook zalig ruiken. Hij houdt van een zonnige en warme plek, beschut tegen de wind. Geef hem regelmatig water en verwijder de uitgebloeide bloemen.

reukerwten

Siertabak

Nog een ware trekpleister voor vlinders is de siertabak. De leuke buisvormige bloemen van deze plant zijn sterk geurend én erg decoratief. Deze plant staat graag zonnig of op een half schaduwrijke plek en heeft voldoende water nodig. Vergeet ook niet af en toe de uitgebloeide bloemen te verwijderen.

nicotiana