Weinig zonlicht op je terras? Geen nood!

Veel zon op kleine stadsterrasjes is niet altijd even vanzelfsprekend. Maar laat dit je zeker niet ontmoedigen om op zoek te gaan naar leuke planten! Er zijn er heel wat die echt niet veel zon nodig hebben, graag in de schaduw vertoeven én je terras omtoveren tot een zalig groene en kleurrijke oase.

Vlijtig liesje

De bloemen van deze romantische ziel zijn er in oranje, rood, roze, wit of violetblauw: heel wat keuze dus! Deze eenjarige plant bloeit rijkelijk en probleemloos tot oktober. De grond blijft best wel altijd vochtig.

Vlijtig liesje

Hosta

De grote bladeren van de hosta’s (ook: hartlelies) zijn er in allerlei verschillende bladkleuren- en vormen. Hosta’s hebben weinig onderhoud nodig, maar hou de grond wel vochtig. Combineer ze met varens en je terras transformeert in een ware jungle: altijd een beetje vakantie dus!

Klimop

Nog een supergemakkelijke plant die garant staat voor een echt junglegevoel is de klimop. Heb je een kale terrasmuur die nog wel wat groen kan gebruiken? Deze klimplant zorgt in een mum van tijd voor de gepaste camouflage. Wil je zelf eens een leuke hangmand maken voor je klimop? Check dan deze DIY. Ook handig om te weten: klimop blijft groen in de winter.

Klimop© Mooiwatplantendoen.nl

Lobelia

De kleurrijke lobelia (wit, roze, rood, blauw) is net zoals de klimop een ideale plant voor in hangmanden. De kleine bloemetjes hangen dan sierlijk over de rand. 100% schaduw is misschien wat teveel van het goede voor deze plant, maar halfschaduw gaat perfect. Hou de grond wel goed vochtig.

Lobelia

Fuchsia

Deze vintage topper is verkrijgbaar in een waaier van kleuren en staat echt niet graag in de volle zon. Hij heeft wel wat onderhoud nodig. Zeker in de zomer is het aan te raden elke dag water te geven. Graag nog meer vintage flowers op je balkon? Ontdek dan deze tips.

fuchsia2-bijgeknipt

Hortensia

Op zoek naar een eyecatcher op je balkon of terras? Dan komt deze spectaculaire bloeier zeker in aanmerking. De tuilen die samengesteld zijn uit vele kleine bloempjes kunnen een diameter hebben van wel 20 tot 30 centimeter. Hou er wel rekening mee dat ze in de hoogte ook stevig kunnen gaan groeien. Onderhoudstip: verwijder regelmatig de uitgebloeide bloemen.

Hydrangea