Bloemen in je haar

Wie dit jaar al naar een festival ging, kon er niet omheen. Van gigarozen tot subtiele madeliefjes en vrolijke anjers, overal zag je bloemen in het haar. Bloemen zijn duidelijk hét accessoire bij je festivaloutfit. I love it!

Geen idee hoe je aan zo’n bloemenkapsel moet beginnen? Make-up- en haarstyliste Sanne Bleeker vertelt stap voor stap hoe ze een visgraatvlecht met bloemen maakte bij blogger Isabella Machinè en een bloemenkrans bij blogger Renée van A Lazy Beauty.

Visgraat met bloemen

visgraat

 1. Breng beachspray of volumemousse aan in je haar om het meer stevigheid te geven en blaas het goed droog met de haardroger.
 2. Pak al je haar samen en verdeel het in twee gelijke delen.
 3. Neem vervolgens een heel klein plukje van het rechterdeel en breng deze overlangs naar het linkerdeel. Vervolgens van links naar rechts. En weer terug. Herhaal dit tot er geen haar meer over is om te vlechten.
 4. Hoe kleiner de plukjes zijn die je vlecht, hoe mooier het resultaat van de visgraat.
 5. Graag een wat nonchalanter resultaat? Trek de vlecht wat losser en haal er wat losse plukken uit.
 6. Versier de vlecht met bloemen die je in de visgraat steekt. Zet ze eventueel vast met kleine speldjes. Ziezo, je festivalcoupe extraordinaire is klaar!

Bloemenkrans

Bloemenkrans

 1. Breng beachspray of volumemousse aan in je haar om het meer stevigheid te geven en blaas het goed droog met de haardroger.
 2. Verdeel je haar in een (niet te nette) middenscheiding.
 3. Breng eventueel met een krultang een snelle slag aan in je haar en toupeer het licht.
 4. Pak al je haar van een kant samen, rol het naar achter en zet de losse plukken vast met speldjes. Doe hetzelfde met de andere kant. Met het overgebleven haar draai je een knotje aan de achterkant.
 5. Trek hier en daar een losse pluk uit voor een nonchalantere look. Versier je haar met bloemen die je vast zet met speldjes. En je bent ready-to-go!

Over Sanne Bleeker

Sanne Bleeker is make-up en haarstyliste. Ze werkt freelance voor opdrachtgevers als Lovestoned, Elegance en Garcia Jeans. Lees meer over deze creatieve dame op haar website.

Bron: Foto visgraat met bloemen – Isabella Machinè.
Meer weten over bloemen? Neem dan zeker een kijkje bij onze collega’s op mooiwatbloemendoen.nl