Liefde, happiness en véél bloemen op Tomorrowland 2014

Floor bracht liefde, happiness en vooral véél bloemen tijdens Tomorrowland 2014. Tijdens een Flower Ceremony – met ’t he Wall of Love’ vol bloemen als achtergrond – kroonde ik de winnaars van de zomerwedstrijd tot Flower Couple van de dag. En ook de rest van de Tomorrowland-bezoekers kon samen met zijn BFF, grote liefde of net-gevonden-soulmate poseren tussen de bloemetjes!


Wie wordt het ultieme Flower Couple?    

Ik ging de voorbije weken op zoek naar het ultieme Flower Couple van Tomorrowland. Een passionele love story, wild avontuur of grappige anekdote was genoeg om kans te maken op een Tomorrowland Day Pass. Leuke inzendingen waren er bij de vleet: Doornroosje die haar prins wil verrassen, een groep vrienden die hun beste maat na twee jaar in het buitenland wil verwelkomen met een feestje, twee beste vriendinnen met sixpacks van het lachen… Een zware dobber voor de jury, met 6 Flower Couples als resultaat. De gelukkigen werden tijdens een knotsgekke Flower Ceremony gekroond tot Flower Couple van de dag, met ‘The Wall of Love’ vol bloemen als achtergrond.

The Wall of Love

‘The Wall of Love’ was heel dag open voor de rest van het publiek. Een hairstylist in de buurt zorgde voor de geknipte bloemenlook. Een professionele fotograaf legt alles vast op de gevoelige plaat. De foto’s vond je achteraf op Facebook. Elke zaterdag kon je er bovendien terecht voor een Flowerworkshop waar je zelf een echte bloemendiadeem kon maken. Meer dan 4.000 chrysanten werden verwerkt in imposante haarbanden.

Flowerworkshop

Meesterbloemist Daniel Ost creëert bloementent

En er waren nog meer bloemen! Net zoals vorig jaar toverde meesterbloemist Daniel Ost met steun van Floor één van de festivaltenten om tot een heuse bloemenzee.Op vraag van de organisatie voorzag Ost de hele tent van een bloemenplafond, waardoor de plaats gevuld leek te zijn met een majestueus vuurwerk. Meer dan 30 personen gingen dagelijks voor dag en dauw aan de slag met 1.000 bamboestelen van 8 tot 10 meter, die gespleten en verwerkt werden tot ingenieuze constructies. Daarin werden duizenden Bromelia’s en Vanda’s geplaatst. In combinatie met de indrukwekkende lichtshow zorgde dit voor een prachtig tafereel. Na het festival werden 2.500 van de kleurrijke Bromelia’s geschonken aan 320 patiënten in het AZ Nikolaas in Sint-Niklaas.

Garden of madness