Kotpot

Een plant die je nooit water hoeft te geven, bestaat helaas niet. Maar met de kotpot kom je wel heel dicht in de buurt. Wat is het? Een doorgesneden fles met een plant erin die via een lont water opzuigt uit het reservoir eronder.
Moeilijk om te maken? Helemaal niet. Is het ontzettend slim? Yep! Geef je er de indruk mee dat je een first class DIY prins(es) bent? Yep! Aan de slag dus!

Wat heb je nodig

Een fles. Een pot waarin je de fles op z’n kop in kan hangen. Een glassnijder. Een baksteen. Een lont. Een verbandgaasje. Een schaar. Een plant en wat aarde. Heet en koud water.

00_DIY_kotpot

Stap 1.

Hou de glassnijder stevig vast op de baksteen. Houd met je andere hand de fles tegen het mesje en draai de fles rond. Zo krijg je overal op de zelfde hoogte een flinke breeklijn in het glas.

01_DIY_kotpot

Stap 2.
Giet kokend water op de breeklijn. Draai de fles langzaam rond. Als het glas warm wordt, houd je de breeklijn onder de koude kraan. Herhaal dit tot de fles netjes breekt op de lijn.

Stap 3.
Knip een stuk van het gaas af. Tussen de 30 en 50 cm afhankelijk van de breedte van de opening. Knip de lont af. Vouw het gaas dicht zodat je een soort pakketje krijgt. Knoop het opgevouwen gaas dicht met de lont.

03_DIY_kotpot

Stap 4.
Steek het gaas met de lont naar beneden in de afgezaagde fles. Duw hem goed vast in de flessenhals zodat er geen aarde doorheen kan.

06_DIY_kotpot

Stap 5.
Vul de fles met wat aarde en een plant naar keuze. Vul het reservoir met water en hang de flessenhals met plant erin.

09_DIY_Kotpot

Voila, je kotpot is klaar! Geef ‘m maar een mooi plekje, want dat verdient hij!

01_Kotpot_spathiphyllum_chrysant