Go crazy voor geen geld

Voor originele bloempotjes heb je geen giga budget nodig! Snuffel eens rond op een rommelmarkt, in de kast van je grootouders of breng een bezoekje aan de kringloopwinkel. Dat deed ik ok, en je raadt nooit welke originele dingen ik allemaal vond om bloempotjes mee te maken!

Deze baboesjka’s waren een supervondst uit de kringwinkel. Wat vetplantjes en cyclamen erin, en voilà, hippe potjes voor geen geld!

Oude theeblikken uit de kast van de bomma zijn de ideale thuisbasis voor onze vrouwentong en minicactus. Goed om te weten: naar deze stoere jongens moet je amper omkijken. Eens in de drie weken wat water geven is voldoende. Geen fan van cactussen en vrouwentongen? Geen nood, er zijn tal van taaierds die zelfs de vergeetachtigste baasjes overleven.

boudewijn

Deze kannetjes stonden al jaren stof te vergaren in de kast. Zonde, vond ik, en ik zette er een vrolijke bromelia in.

koffiekan

Iemand een kopje thee… euh… orchidee? Opgelet: de orchidee is een beetje een specialletje onder de kamerplanten. Omdat ze in de natuur voorkomt in moerassige gebieden vraagt ze een andere soort grond dan de klassieke potgrond. Speciale orchideeënpotgrond vind je in elk tuincentrum of bloemenzaak.

tasje