Vier vette vintageplanten

Heb jij graag een vleugje retro in je interieur? Ik zet voor jou de vier meest trendy ‘golden oldies’ op een rij.  En mooi meegenomen: deze toppers vragen weinig verzorging. Want groen zonder veel te doen, da’s de max!

Sanseveria

Van imposante kerels tot schattige mini’s, de Sanseveria vind je in een heleboel formaten. Zet voor een leuk effect een paar kleine sanseveria’s op een rijtje. Ga voor stoer en combineer hem met een betonnen pot. Liever wat frivoler? De retrolook van de sanseveria matcht perfect met mosterdgeel, petroleumblauw en mosgroen. PS: deze ijzersterke plant overleeft bijna alles.

Sanseveria en Anthurium  ©mooiwatplantendoen.nl

Sanseveria en Anthurium ©mooiwatplantendoen.nl

Anthurium

Vette vintageplant nummer 2 wordt ook wel flamingoplant genoemd. Met zijn grappige bloemen is de Anthurium een echte eyecatcher in je interieur. Hij glimt van geluk op een plekje met genoeg licht.

Bromelia

Deze zotte sixtiesplant is nogal eigenzinnig en bloeit maar één keer. Maar doet ze dan wel 6 maanden aan een stuk. Maximaal genieten! Bovendien is de Bromelia een echte ‘natural beauty’. Meer dan een licht plekje en regelmatig wat water heeft ze niet nodig.

Bromelia en cactussen ©mooiwatplantendoen.nl

Bromelia en cactussen ©mooiwatplantendoen.nl

Cactussen

Een aantal jaren geleden helemaal fout, maar nu weer helemaal in! Mix en match verschillende cactussen voor een nonchalante look. Het motto van cactus? Liever te weinig dan te veel water. Handig toch?

Niet gevonden wat je zocht? Er zijn nog tal van andere taaie planten! Meer weten over planten? Neem dan zeker een kijkje bij onze collega’s op mooiwatplantendoen.nl