Wat kan je planten in maart?

In maart voel en proef je de lente al. Wat je allemaal kan doen? Dat ontdek je hier!

Op het terras

Meer dan wat vrolijke plantjes heb je niet nodig om je terras in een lentelook te steken. Versier je bloembakken met stukjes lint, beschilder ze met verf of beplak ze met kleurrijke stickers. Zo ziet je terras er op slag een pak vrolijker én persoonlijker uit!

  • Viooltjes vind je in een waaier van kleuren, laten zich niet doen door wat lichte vrieskou en zijn onbetwiste bloeikampioenen. Geweldig toch? Geef regelmatig wat water en knip uitgebloeide bloemen weg. Zo geniet je van de bloei tot de zomer.
  • Sleutelbloemen (Primula) zijn heerlijk retro en te verkrijgen in tal van vrolijke kleuren. De combinatie van de paarse, gele, rode, roze of witte bloemblaadjes met het gele hart is prachtig. Er bestaan zelfs tweekleurige soorten. Geef ze regelmatig een slokje water. Opgelet: giet altijd aan de rand van de pot, niet op de plant. Anders gaan de bladeren rotten! Kou is voor deze bloeier geen probleem, maar te veel zon heeft ze liever niet.
  • Witte, rode of roze madeliefjes (Bellis) zien er net zo lieflijk uit als ze klinken. Bovendien combineren ze gemakkelijk met andere planten. Geef ze niet te veel water en verwijder uitgebloeide bloemen en gele blaadjes. Ook voor hen is vorst geen probleem.

    Madeliefjes, viooltjes en sleutelbloemen passen in maart perfect op je terras! ©www.mooiwatbloemendoen.nl

    Madeliefjes, viooltjes en sleutelbloemen passen in maart perfect op je terras! ©www.mooiwatbloemendoen.nl

Beginnen je vingers al te jeuken, maar weet je niet hoe je moet planten? Geen nood: met deze stap-voor-staphandleiding wordt planten een fluitje van een cent.

Op de vensterbank

Wie ‘s zomers graag geniet van een terras vol kleuren en geuren kan nu al beginnen met het zaaien van zomerbloemen. Wat dacht je van de kleurrijke kattensnor, spectaculaire ridderspoor of retro afrikaantjes? Geen idee hoe je moet zaaien? Onze stap-voor-stap handleiding voor het zaaien van zomerbloemen brengt raad! Vind je dat te veel werk? Begin april kan je deze plantjes ook kant-en-klaar kopen bij een tuincentrum in je buurt.

©www.mooiwatbloemendoen.nl