Vraag het aan een kweker tijdens de tuindagen van Beervelde

Groen is hot! Het verovert onze steden en interieurs en dat hebben ze ook in Beervelde goed begrepen. Al 25 jaar brengen de tuindagen van Beervelde meer dan 220 exposanten en 20.000 gepassioneerde plantenliefhebbers op de been. Tijdens het halfjaarlijkse feest van de tuin kom je rechtstreeks in contact met kwekers uit binnen- en buitenland. Het vormt de ultieme gelegenheid om planten te vinden die bij jou passen. En dit alles in een leuke, ontspannen sfeer in één mooiste landschapsparken van België. Naast een ruim aanbod, krijg je er gratis tips & tricks bij. 

Ook voor stadsmussen

Hoewel het accent vooral op tuinplanten ligt, zijn ook mensen met stadstuintjes en terrassen hier aan het juiste adres. Kwekers en exposanten vertellen jou welke planten het goed doen in de stad, weinig ruimte innemen en met succes in pot gekweekt kunnen worden. Tijdens de tuindagen leer je hoe je creatief kan omgaan met groen. Laat je niet ontmoedigen als je niet zo veel buitenruimte hebt. Ook kleine terrassen, balkons of een kale muur staat zoveel mooier met wat groen. Heb je er als eens aan gedacht om in de hoogte te werken

3K5A0478

3K5A0508

Start to grow

Naast groene interieurs, terrassen en balkonnen, zijn ook moestuintjes opnieuw populair onder stadsbewoners. Er zijn heel wat eetbare planten op de markt die jong geoogst kunnen worden. Door ze niet volwassen te laten worden, bespaar je niet alleen plaats maar boek je ook sneller resultaat. Sommige eetbare planten met een sappige, volle smaak kan je ook op meerdere manieren gebruiken. Radijsjes eet je op, terwijl je de bloemen en de zaden kan verwerken in gerechten. Ga je op vakantie? Geen probleem, want door de korte groeitijd kan je nog oogsten voor jouw vertrek en gaat er dus niets verloren.

3K5A0613

 

3K5A0604

 

La vie en rose

Het 25ha grote kasteelpark van Beervelde werd in 1873 ontworpen in Engelse landschapsstijl: romantische vergezichten, glooiende weiden, kronkelende paadjes, grillige waterpartijen, bruggetjes, sprookjesachtige gebouwen,…Het domein is prachtig en werd vakkundig aangelegd, met de bedoeling om er zo natuurlijk mogelijk uit te zien. Typisch voor de Engelse stijl, zijn de rozenstruiken, die ook talrijk in Beervelde aanwezig zijn. Het thema dit jaar is dan ook niet ontoevallig ‘La vie en rose’, waarin de kleur roze en de Koningin der Bloemen alle aandacht krijgen die ze verdienen. Markeer 6 tot 8 mei alvast in jouw agenda! Dan organiseert de sympathieke graaf Renaud de Kerchove zijn befaamde tuindagen.

3K5A0535

 

 

  • Tuindagen van Beervelde
  • Adres: Beervelde-Dorp 75, 9080 Beervelde
  • Datum: van vrijdag 6 tot zondag 8 mei, van 10 tot 18u
  • Toegang: 10 euro in voorverkoop. 12 euro aan de kassa

 

3K5A0563