Zo verzorg je een vetplantje

Vetplanten  zijn de gemakkelijkste kamerplanten op het gebied van onderhoud. In de natuur groeien ze op plaatsen waar vaak maanden geen druppel water valt. Daarom kunnen ze grote hoeveelheden vocht opslaan. Bovendien zijn ze zo ‘gebouwd’ dat er nauwelijks een druppeltje vocht verdampt.

vetplant

Waar kan je een vetplant zetten?

Vetplanten houden van een zonnige plek, maar niet van de volle zon. In de zomer kunnen ze buiten onder een afdakje staan. Zo voorkom je dat ze te lang met hun wortels in de natte grond staan. Haal ze rond half september binnen.

Hoe vaak moet je een vetplant water geven?

Voelt de aarde droog aan? Dat is helemaal geen probleem voor de vetplant! Geef wekelijks water in de zomer. In de winter is één keer om de twee weken voldoende. Ze zijn gek op een zanderige grond. Verschrompelt het blad? Dan moet je eerder water geven. Staat de plant met pot en al in een sierpot? Giet dan het water dat achterblijft na het gieten eruit.

Hoe vetplanten verzorgen?

Tijdens de groei in de lente en de zomer doe je  vetplanten plezier met speciale mest. Houd je aan de dosering die op de verpakking staat. Verpot pas als de pot echt te klein wordt.