Hoe maak je zelf een palletmuur?

Je tuinmuren omtoveren tot een bloemenoase? Meer dan een pallet, bloemetjes en een beetje geduld heb je niet nodig!

Wat heb je nodig?

  • 1 pallet
  • 1 groot waterdicht zeil
  • schaar
  • industriele nietjesmachine
  • 60 l potgrond
  • 30-tal leuke bloemetjes of plantjes

Stap 1
Vind een pallet. Bij de meeste doe-het-zelf zaken kan je gratis wegwerppaletten ophalen. De kleinere paletten zijn ideaal!

DIY palletmuur
Stap 2
Verzamel al je benodigdheden. Neem een groot, waterdicht zeil en knip deze in 2 gelijke stukken, zo kan je het gewicht iets beter verdelen. Gebruik een nietjesmachine met stevige nietjes (bv. een industrieel nietjesmachine) en ongeveer 60l potgrond. Vergeet zeker geen 30-tal leuke bloemetjes of plantjes die je graag in je pallet zou steken!

DIY palletmuur

Stap 3
Kijk na of je pallet nog intact is en verstevig waar nodig. Bedek de onderkant van je pallet met het stevige zeil en niet het goed vast aan onder- en zijkanten. Je kan beter te veel nietjes gebruiken, dan te weinig!

DIY palletmuur

Stap 4
Nu kan je aan het leuke gedeelte beginnen! Vul de onderkant met potgrond. Zorg ervoor dat je onder elk gat in het pallet een putje hebt, waar je de bloemetjes kan insteken. Start nu met overal de planten in te planten tot je een mooi vol geheel hebt.

DIY palletmuur

Stap 5
Laat je pallet je twee weken op de grond liggen en geef de plantjes af en toe water zodat de wortels zich goed kunnen vastzetten. Het is lastig om te wachten, maar het is de moeite waard!

DIY palletmuur
Stap 6
Neem een foto van je pallet en post het op onze Facebook-wall!
DIY palletmuur