Wat je kamerplant je wilt zeggen…

Net zoals jij je soms niet lekker voelt, kan een kamerplant slecht in zijn vel zitten. Laat hij zijn blad hangen, staat hij er lusteloos bij of heeft vreemde vlekjes op zijn blad? Tijd om hem eens grondig te inspecteren!

  • Bruine plekjes in het blad ofeen wit of grijs goedje op het blad wijzen op een schimmel. Neem je plant of een blaadje mee naar je bloemist of tuincentrum. Zij kunnen je zeker helpen.
  • Laat je kamerplant zijn blad hangen? Dan krijgt hij te veel of te weinig water. Voel met je vingers even aan de potgrond en je weet het zo.
  • Vertoont het blad gele of bruine randjes? De oorzaak: droge lucht. Verhoog de luchtvochtigheid door een paar bakjes water op de verwarming te zetten. Vul je pot met wat water en plaats een omgekeerd schoteltje onderin de pot. Zet je plant op het schoteltje en zorg ervoor dat hij niet in het water staat. Het water zal langzaam verdampen, waardoor je plant in een vochtiger klimaat staat.
  • Gaatjes in het blad? Dan heeft je plant waarschijnlijk ineens te veel zon gekregen. Geef hem een plekje uit de zon en haal de aangetaste blaadjes weg. Heb je je kamerplant even buiten gezet? Dan kan er ook een kever of ander beestje aan het werk zijn. Als je goed kijkt, zie je de boosdoener waarschijnlijk zitten. Zet zo’n beestje gewoon buiten.
  • Als je plant zijn bladeren laat vallen, krijgt hij waarschijnlijk te weinig licht. Geef hem een lichter plekje.

Graag meer tips om je kamerplant in topvorm te houden? Houd dan zeker onze blog in de gaten!