Vier Nieuwjaar in stijl: 3 tafelstylings waar je gasten van zullen opkijken

De winter is de ideale moment om gezellig thuis te zitten met vrienden en familie. Of het nu voor Kerstmis, Nieuwjaar of een andere gelegenheid is: een etentje organiseren met een heleboel leuke mensen is altijd fijn. Zeker als je weet dat je vrienden versteld zullen staan van hoe jij je tafel aankleedt. Vergeet saaie tafels, enter hippe tafelstylings met planten en bloemen.

1. Winter wonderland

Een klassieker in een modern jasje, deze winter wonderland. Ga voor veel wit, maar voeg ook zeker enkele groene accenten toe. Denk aan eucalyptus en vetplantjes. Je kan ook met dennentakken of katoentakken werken voor die extra winterse look & feel. Deze kan je in een vaas steken of ze als een slinger in het midden van de tafel leggen. Voeg items in natuurlijke en ruwe materialen toe, zoals boomstamschijven en keramieken kopjes en vergeet niet om wat valse sneeuw te strooien als finishing touch!

2. Tropical vibes

Een tropische tafelsetting tijdens de wintermaanden? Ja, het kan! Deze stijl is echt iets helemaal anders dan wat we gewoon zijn, maar ziet er super uitnodigend uit. We dromen meteen van vakantie in verre oorden dankzij de bromelia’s die kleur toevoegen aan deze tafel. Het grote monstera deliciosablad is super trendy en de palmbladeren onder de borden voegen veel sfeer toe. Creëer een centraal tafelstuk door verschillende kleine plantjes in een bamboe mandje te presenteren. Op de foto zie je o.a. de mozaïekplant, geluksplant en de siernetel.

3. Pink floral

Wie houdt er nu niet van roze? Deze kleur combineert zo mooi met groen en andere zachte, natuurlijke tinten. En je hebt altijd eindeloos veel keuze aan roze bloemen in de bloemenwinkel of in het tuincentrum. Alleen maar voordelen dus. Maak zelf een mooie boeketje en zet deze grote vaas aan het uiteinde van de tafel. Nog een leuk idee is om enkele kleine vaasjes in het midden van de tafel te zetten met wat gipskruid of een takje op het bord van je gasten te leggen. Zo haal je op een volwassen manier toch veel roos in huis, zonder dat het te Barbie overkomt.