Kerstboom versieren

Kerst komt eraan! Hoog tijd dus om die kerstboom weer eens in huis te halen. Het perfecte onderwerp voor de laatste blogpost van 2014 van Tom en Britt van de Woonblog!

De laatste jaren hadden we een valse boom maar die begon er elk jaar een beetje minder mooi uit te zien en na de vorige kerst hebben we die dan ook op pensioen gestuurd. Dit jaar wilden we graag een echte boom maar dan wel liefst zonder alle ongemakken ervan.

We trokken richting tuincentrum en daar bleek een Nordmann-spar het beste aan onze wensen te voldoen. Door de langzame groei  (+-8/12jaar) zitten de naaldjes zeer stevig aan de twijgen. Vrij belangrijk voor ons want onze dochter van dik een jaar eet zowat alles wat op de grond valt en we willen niet richting ziekenhuis trekken om dennenaalden uit haar maag te laten halen. De zachte, glanzende en dikke naalden prikken niet wat ook fijn is voor zowel onze als babyhandjes. Daarenboven zijn die Nordmann-sparren ook wel heel mooi om zien dus de keuze was snel gemaakt

floor-kerst-04_400x600   floor-kerst-18_400x600    floor-kerst-17_400x600

We kregen ook wat tips mee om hem tot 2015 mooi te houden.

  • De buitentemperatuur kan enorm verschillen van de temperatuur in huis. Laat de boom dus even wennen in de garage of hal.
  • Heb je een boom met wortelkluit gekocht? Hou de kluit dan altijd een beetje vochtig. Bomen die in pot gekweekt werden, zijn meestal wat duurder maar blijven langer mooi.
  • Zet je boom niet in de buurt van de verwarming.
  • Plant je de kerstboom achteraf in je tuin? Geef die dan tot half mei regelmatig wat water. Je boom heeft nu alle kracht nodig om kans te maken tot hergroei.

floor-kerst-08_400x600   floor-kerst-02_400x600   floor-kerst-11_400x600

En dan versieren die handel. Ik moet toegeven dat we daar weinig wereldschokkend in zijn. Kerst is voor ons vooral traditie dus hangen we al jaren dezelfde ballen in de boom. Daarbij zorgen we wel dat de boom er zowel van ver als van dicht mooi uit ziet. Van een afstand zijn het vooral de lichtjes en de weerspiegeling hiervan in de ballen die het hem doen, dichterbij zijn het details zoals tientallen kleine vogeltjes die de boom wat opleuken.

floor-kerst-01_441x600