Primula’s in een zwart-wit jasje

Nog even en dan is het weer zover: de lente! De Primula past prima bij dat leuke vooruitzicht, want deze kamerplant is het voorjaar in een potje met haar bonte bloemen. Een zwart-witte pot zorgt ervoor dat haar bloemen nog meer knallen! Ik toon je graag hoe je dit potje in een handomdraai zelf maakt.

 

Dit heb je nodig

  • 3 Primula’s
  • 3 waterdichte terracotta potten
  • Houtlijm (watervast)
  • Kwast
  • Schaar
  • Een lap stof
primula

© mooiwatplantendoen.nl

Zo doe je het

Stap1: Knip een strook stof af die een paar centimeter breder is dan de hoogte van de pot en twee centimeter langer dan de omtrek. Smeer de rand (binnen- en buitenkant) van de pot in met houtlijm en plak de stof vast.

primula

© mooiwatplantendoen.nl

Stap 2: Omdat de pot niet recht is moet je een aantal inkepingen in de stof knippen. Smeer de hele pot in met lijm en laat de prints over elkaar vallen. Hier en daar knip je een hoekje stof uit om niet te veel stof over elkaar te krijgen. Zorg dat je de stof goed vast lijmt aan de pot.

primula

© mooiwatplantendoen.nl

Stap 3: Zit de stof er mooi op? Smeer dan de hele pot nog een keer in met de lijm – dus over de stof heen. Dit doe je om de stof te beschermen en de pot waterproof te maken.

Primula

© mooiwatplantendoen.nl

Stap 4: Goed laten drogen, Primula’s erin en genieten maar! Graag ook wat lentegevoel op je terras? De Primula kan je ook perfect buiten zetten. Dit stevig plantje kan probleemloos lichte vorst aan. Gaat het nog hard vriezen? Dan haal je haar best even binnen.

primula

© mooiwatplantendoen.nl

 Meer weten over planten? Neem dan zeker een kijkje bij onze collega’s op mooiwatplantendoen.nl.