5 planten voor echte groentjes

Bromelia, cactus en Dracaena

Bromelia, cactus en Dracaena

Je hielp al meerdere planten naar de knoppen, maar zou toch graag wat groen in huis hebben? Geen nood, deze taaie planten overleven zelfs het meest vergeetachtige baasje. Perfect voor wie (nog) geen groene vingers heeft!

In   de natuur vind je een cactus in de woestijn en op andere onherbergzame plekken. Je woonkamer is voor hen een fluitje van een cent. Licht of donker, de cactus kan je op elk plekje zetten. Van november tot maart kan ze ook gewoon droog staan. Vanaf maart kan je dan af en toe wat water geven.

Vergeet je de bromelia een keertje water te geven? Geen probleem, deze diva bloeit met een minimum aan zorg wel drie tot zes maanden! Zet haar op een licht plekje, maar niet in de volle zon. Eén keer per week water geven is genoeg.

Sanseveria en vetplantjes

Sanseveria en vetplantjes

De vrouwentong (Sanseveria) is helemaal retro, je vindt haar in alle vormen en maten en beter nog… ze is onverwoestbaar! Waar je haar zet, maakt voor haar niet uit. Eens in de drie weken water geven, volstaat.

Het motto van de vetplant? Hoe minder water, hoe beter! Ideaal voor de verstrooide professoren onder ons. Zet deze stoere jongen op een lichte plek en hij trekt zijn plan!

Small, medium of net XL, de Dracaena vind je in alle maten. En ze is niet stuk te krijgen! Op een licht plekje beloont ze je met de felste kleuren. Houd de aarde goed vochtig, behalve in de winter.

Deze toppers zijn maar een deeltje van de ijzersterke planten die beschikbaar zijn. Houd dus zeker onze blog in de gaten voor andere aanraders!