Patine Pleasures

Geen plaats meer voor planten? Kijk eens naar buiten, op je vensterbank is er vast nog plaats. Hoog tijd voor een funky venstertuintje. Zo heb je altijd een mooi zicht vanuit je raam en weten je medestudenten je kot meteen te vinden! In de lente kan je de potten vullen met kleurbommetjes zoals lavendel, geraniums, verbena… In de herfst kies je best voor winterharde plantenzoals viooltjes, chrysanten, Helleborus en winterheide. Een paar grassen of planten met mooi blad, zoals Heuchera, Carex of Ophiopogon maken je terras helemaal af.

03_PatinePleasures_viooltjes_chrysant_skimmia_heuchera_oiphogion_800x533
Apart zijn ze niet altijd even spectaculair, maar als je een toffe combi maakt, ziet het er geweldig uit. Je krijgt een mooi dynamisch venstertuintje door een beetje de hoogte in te werken. De grootse planten zet je achteraan. Eventueel steek je een stuk hout of een baksteen onder de pot om meer hoogte te creeëren. De kleintjes mogen vooraan staan. Supersnoezig!

Onderhoud:
Omdat de planten buiten staan krijgen ze natuurlijk al heel wat water uit de wolken. Toch moet je in drogere tijden nog wel af en toe gieten. Zeker in de zomer, als de zon er vol opstaat, hebben ze dagelijks water nodig. Voel regelmatig even aan de potgrond. Als die nog wat vochtig aanvoelt, zit je goed. Anders geef je best wat water bij.

05_PatinePleasures_800x533

Kiezen:
Je kunt je planten het beste uitkiezen op basis van de positie van je vensterbank. Als je vensterbank de hele dag zon heeft, zijn de meeste planten geschikt. Als hij echt de hele dag in de schaduw staat, kun je beter gaan voor planten als varens, Carex, hortensia’s, fuchsia’s en klimop.

Houd je van een verweerde look voor je potten? Met deze handige DIY maak je van je vensterbank een patine paradise!