Ons balkon is klaar voor de herfst

Toen de redactie van Floor aan ons, Britt & Tom van de Woonblog, vroeg om iets te schrijven over planten, namen we de uitdaging meteen aan en staken de handen uit de mouwen. Enkele maanden geleden vlak voor de zomer eraan kwam maakten we van ons balkon al een groene oase vol bloemen. Nu de herfst voor de deur staat en de bloemetjes al enkele weken hun blaadjes hebben verloren, is het tijd om het balkon klaar te maken voor de koudere maanden.


Afgelopen weekend leek ons dan ook ideaal om op zoek te gaan naar nieuw groen en een dagje te planten in de mooie nazomerzon. Vooral van de klimmers, waaronder een mix van rozen, zijn we deze zomer erg aangenaam verrast en veel van hun bloemen zijn nog niet van plan het snel op te geven.

balkontuin terrastuin appartement DSC_2621_549x768balkontuin terrastuin appartement DSC_2652_549x768

balkontuin terrastuin appartement DSC_2599_Little Bunny

 

 

 

 

 

 

 

Om ons balkon winterproof te maken kozen we voor plantjes die hun groen behouden. Rotsheide lijkt op een ministruikje met kleine blaadjes maar kan wel een meter hoog worden. Er komen witte trosjes bloemen aan dus we zijn benieuwd of we deze winter bloemetjes met sneeuw erop zullen zien. De Myrtus groeit meer in de hoogte en kozen we dan ook om de hoek van het balkon wat op te vullen. Hij staat in een pot want kan niet minder dan 5°C vorst verdragen. Wanneer het heel koud wordt, moet hij naar binnen. De Mugo is een bergden en vonden we prachtig van vorm. Hij doet ons hard denken aan het hoge Noorden en zijn grote naalden zijn mooi intens groen.

balkontuin terrastuin appartement DSC_2631_Mugobalkontuin terrastuin appartement DSC_2603_Myrtusbalkontuin terrastuin appartement DSC_2648_Rotsheide

 

 

 

 

 

 

Perfect daarbij passend en even robuust voor het winterweer is blauw schapengras dat we in verschillende formaten in het tuincentrum vonden. Zijn sterkste troef is inderdaad zijn blauwe kleur die een mooi contrast vormt met al het groen. Om het bij grasachtigen te houden hebben we ook twee ‘Little Bunny’ planten op het balkon geplaatst. De naam komt voort uit de pluizige aren die mooi meewiegen met de wind.

balkontuin terrastuin appartement DSC_2609_Little Bunny

balkontuin terrastuin appartement DSC_2590_blauw schapengras

 

 

 

 

 

 

 

Omdat we in de winter minder op het balkon zitten en het enkel gebruiken om zicht te hebben op groen hebben we zo goed als alle ruimte benut om planten te plaatsen. Daarvoor kozen we naast de grote houten bakken ook voor enkele potten die makkelijker te verplaatsen zijn wanneer de lente terug in het land komt. En om wat te variëren werden de bakken ook wat herschikt zodat ze optimaal plaats konden bieden aan hun nieuwe bewoners.

balkontuin terrastuin appartement DSC_2582