Een herenhuis vol inspiratie in Gent

Na een succesvolle eerste editie van het ervaringsappartement in Antwerpen dit voorjaar, brengt Roomin voor een tweede keer inspiratie offline. Deze keer werd een stijlvol herenhuis in Gent omgetoverd tot een onuitputtelijke bron aan interieur- en groenideeën.

Een andere stijl, veel meer ruimte,…: geen twee woonsten zijn gelijk. Daarom doet Roomin telkens beroep op een andere interieurontwerper om nieuwe wooninspiratie te creëren. Dit najaar is het Gentenaar Bart Degryse (Flow Interior) die het huis vorm geeft.

Niets dat je zo thuis doet voelen dan een stel levendige planten én ze zijn de finishing touch voor elk interieur. Elke ruimte in het Roomin huis werd ook deze keer voorzien van een leuke dosis groen: de perfecte plek dus om heel wat groeninspiratie op te doen. We geven je alvast even een rondleiding:

roomin-gent-dining-room-2Eetkamer met o.a.: een exotische Kentia in de hoek met daarnaast een Polyscias. Frisgroene accenten decoreren de tafel.

roomin-gent-living-room-6

roomin-gent-dining-room-3

roomin-gent-home-office-1Bureauruimte met o.a.: verschillende kleine vetplantjes, een Calathea met opmerkelijke bladprint en een Zamioculcas.

roomin-gent-greenroom-6Omgeven door planten en met de perfecte lichtinval kom je helemaal tot rust in deze groene oase middenin het herenhuis.

roomin-gent-greenroom-7

roomin-gent-greenroom-8

roomin-gent-master-bedroom-1Ook in de slaapkamers zijn groene accenten niet weg te denken: van een subtiel accent op een nachttafeltje tot enkele grotere, exotische kamerplanten zoals een Schefflera, een Cycaspalm, een Yucca en een Sanseveria.

roomin-gent-master-bedroom-17

roomin-gent-master-bedroom-9

roomin-gent-teen-room-12

roomin-gent-teen-room-5

roomin-gent-kitchen-3In de keuken zorgt een verzameling kruiden (tijm, rozemarijn, oregano) voor een echt kruidentuineffect. Een hippe pannenkoekenplant  (Pilea peperomioides) maakt het af.

roomin-gent-kitchen-4

roomin-gent-master-bathroom-8De lichte badkamer vraagt om enkele frisgroene accenten.

roomin-gent-master-bathroom-7

Zelf nog meer inspiratie opdoen? Dat kan! Vier dagen per week kan je het interieur in het Roomin huis ontdekken. Daarnaast valt er wekelijks iets nieuws te beleven: zodat je nog meer leuke ideeën kan opdoen. Wat staat er nog op de agenda? Een festival om kleine ‘makers’ aan je voor te stellen, een weekend in het teken van lekker eten en eentje rond wellness in huis, tal van DIY workshops, demonstraties en een streepje kunst.

Roomin Gent is nog te ontdekken tot 18 december. Alle info: Roomin.be