Een groen kot in 3 simpele stappen

Ben jij nog echt een groentje als het op planten aankomt? Maar je zou toch wat planten op kot willen zetten? En ze liefst ook nog in leven houden? Geen probleem, met deze simpele 3 stappen heb je in een handomdraai een groen(er) kot.

1) Begin met planten die een minimum aan zorg vragen

Ga voor planten die tegen een stootje kunnen. Er zijn tal van taaierds die zelf de meest verstrooide professor overleven. Wat dacht je bijvoorbeeld van een cactus? In de natuur vind je cactussen in de woestijn. Jouw kot moet dus zeker ook lukken. Een andere ijzersterke topper is de sanseveria. Deze plant vindt zelfs de bruinste kroeg dik oké. Zet hem dus ook gerust op je kot. En zo zijn er nog veel meer. Vraag gerust raad bij een tuincentrum of bloemenwinkel in je buurt.

2) Start met een kleine collectie

Het is heel verleidelijk om naar het tuincentrum te spurten en je winkelkar vol te stouwen met elk mooi plantje dat je tegenkomt. Dat mag je altijd doen natuurlijk, maar de kans is groot dat de zorg voor de plantjes je snel boven het hoofd groeit. Je kan beter starten met enkele plantjes en deze geleidelijk aanvullen met nieuwe aanwinsten. Meteen ook het perfecte excuus om regelmatig langs te gaan bij je tuincentrum of bloemenwinkel om de nieuwste exemplaren te spotten.

3) Zet al je planten bij elkaar

Een grouphug van planten is niet alleen mooi, het is ook nog erg handig. Samen zorgen ze voor een hogere luchtvochtigheid waardoor ze beter gedijen. Bovendien is de kans is klein dat je een plantje vergeet water te geven en je hoeft geen kilometers af te leggen met je gieter. Lijkt zo’n groepje planten je maar een rommeltje? Kijk dan eens even hier  en hier. En oh ja, hier.