5x Groene Hotspots

Kamerplanten zijn al een tijdje helemaal terug van (nooit) weggeweest. Niet enkel in huiskamers krijgt groen opnieuw een ereplaats, ook in hotels, restaurants en cafés stelen onze groene vrienden de show. Deze vijf plekken over de hele wereld geven alvast het goede voorbeeld.

1. Palm Vaults

Millenial pink, muntgroen, rotan stoeltjes en héél veel planten: Palm Vaults is een Instagrammer’s paradijs. In dit fotogenieke cafeetje in de Londense wijk Hackney zit je goed voor een kopje koffie, weekendbrunch of een plakje cake. Wat je op de kaart vindt is veelal plant-based. Avocado toast, rozige beetroot koffie, chia pudding, verse slaatjes, … Allemaal lekker en gezond! De planten volgen je hier overal, van aan de voordeur over het plafond tot in het kleinste kamertje.

Palm Vaults

2. Aloha

Waar je in Rotterdam vroeger baantjes kon trekken en je uitleven op de glijbanen, zit nu een hippe bar. Aloha zit op de plek waar vroeger de wildwaterbaan van het zwembad Tropicana zat. Die sfeer is nog altijd zichtbaar: kronkelende gangen, blinkende tegels een heel wat tropische planten. Vanop het terras heb je een uniek zicht op de Maas en de rest van de stad. Je kan er aperitieven (bitterballen en cocktails, iemand?), een koffietje drinken of komen dineren.

3. Rosendals Trädgard

Ook al zit je maar op 10 minuutjes van het stadscentrum, bij Rosendals Trädgard in Stockholm voel je je net op het platteland. Deze unieke setting is ideaal om namiddag uit te blazen en te genieten van de natuur. De prachtige oude serres zitten tjokvol planten, bloemen, zaden en bollen. Je vindt er ook een winkeltje met biologische of lokale producten, en in het café kan je genieten van een echte Zweedse fika. De ingrediënten komen uit de eigen moestuin en zijn helemaal biologisch gekweekt. Is je bord leeg? Geniet dan van de heerlijke omgeving van het eiland Djurgarden.

4. Bar Palmier

In ons eigen land haast je je best naar Bar Palmier voor een goede dosis groen. Waar vroeger sterrenrestaurant L’Epicerie de Cirque zat, kan je nu heerlijk genieten van een natuurwijn, biertje of cocktail met passende hapjes. Zoals de naam al doet vermoeden, heeft het interieur hier wel wat weg van een oerwoud. Heel veel planten, donkergroene muren, exotisch behangpapier, rotan zetels, … Jungle fever! Bij de buren vind je restaurant Moss, van dezelfde eigenaars. En ook hier was de natuur een inspiratiebron: de naam komt van het mos dat ze zo mooi vonden in Zweden.

5. Six

Six, in het centrum van Milaan, combineert een studio met een galerij en bistro. Er zit een heel team achter dit concept, waaronder een artdirector, een muzikant en een landschapsarchitect. Die laatste heeft ervoor gezorgd dat deze historische ruimte baadt in een tropisch, bohemien sfeertje. Gigantische palmen, woekerende monstera’s en klimplanten matchen hier perfect met de authentieke tegelvloeren en ruwe bakstenen.