3x kerst zonder boom

Heb je geen plaats voor een grote kerstboom? Of gewoon eens zin in iets anders? Deze drie alternatieven voor een traditionele dennenboom zorgen zeker voor evenveel kerstsfeer!

1. Slinger

Heb je geen zin in een boom maar wil je wel veel groen? Dan is een slinger even goed! Het lijkt veel werk, maar eigenlijk heb je al snel een leuk resultaat.


Met een dik touw meet je af hoe lang je slinger moet zijn. Met groene takken en ijzerdraad bevestig je een eerste laag groen aan het touw. Nadien vul je op met nog meer groene takken die je met bloemistentape of ijzerdraad bevestigt.
De slinger ziet er leuk uit gewoon aan de muur maar ook boven de deur of over de schoorsteen wordt het een winterse eyecatcher.

2. Takken

Eenvoud siert. Vraag bij de bloemist naar een paar wilgentakken. Ook katoen zorgt voor een leuk resultaat met zijn sneeuwwitte donzige dotjes. Je kan ook kiezen voor een paar dennentakken voor een vleugje groen. Zet een paar van de takken in een vaas, hang er je decoratie of lichtjes in en klaar is kees.

3. Geometrisch

Deze downsized versie van een kerstboom kan je helemaal zelf maken. Maak met enkele latjes hout, een zaagje en houtlijm of nagels een driehoekig frame. Met kleine schroefoogjes en doorzichtige visdraad hang je er kleine trosjes kerstgroen in. Ook kerstballen doen het goed!