Bezoek de eerste Pluktuin met Vlaamse tulpen

Hou zaterdag 20 januari maar alvast vrij in jouw agenda want dan wordt de eerste Vlaamse Pluktuin geopend in Antwerpen. Breng een bezoekje aan de Pluktuin, bewonder het ontwerp en pluk zélf je eigen tulp. Oh, en Tiany Kiriloff van Belmodo is meter van de actie en zal er zijn om de tuin te openen. Kom jij ook?

Een pluktuin, wat is dat?
Kerstbomen, containerbomen, bloembakken, hanging baskets en begoniatapijten. Dat kennen we ondertussen wel in onze steden, maar een Pluktuin? Nee, dat is nieuw in Vlaanderen.

Een Pluktuin wordt eerst met grote zorg opgebouwd door siertelers om de bloemen/planten vervolgens weg te schenken aan het publiek. De eerste Pluktuin die samen met de Vlaamse siertelers opgesteld wordt, is volledig samengesteld uit tulpen. Het ontwerp bestaat uit 100.000 tulpen, die allemaal afkomstig zijn van het Vlaamse bedrijf Tuliflor in Wervik.

Tiany Kiriloff opent de Pluktuin
Tiany Kiriloff van Belmodo (www.belmodo.be, nvdr), meter van de actie, zal de Pluktuin openen. Tiany: “Ik ben al m’n hele leven een grote bloemenliefhebber en heb een voorliefde voor tulpen. Mijn allereerste job in Europa was zelfs tulpenbollen pellen. Als modefanaat vind ik ook dat er een mooie wisselwerking bestaat tussen bloemen en mode. Vandaar dat ik graag meter ben van een actie die bloemen van bij ons in de kijker zet.”

Ontdek waarom ook jij bloemen in huis met halen…zowel in als op de kleerkast!

Tiany Kiriloff met tulpen

Foto: Jana Germanus voor Belmodo

Tiany Kiriloff met tulpen (2)

Foto: Jana Germanus voor Belmodo

Praktische info
Waar? Koningin Astridplein, Antwerpen

Wanneer? Zaterdag 20 januari

13 u: Start tulpenpluk. Elke bezoeker mag onder begeleiding zelf een 15-tal tulpen mét bol plukken en meenemen naar huis.

16.30 u: Sluiting Pluktuin

Wil jij ook de handen uit de mouwen steken en zelf tulpen plukken? Super. Tot dan!