6 tips om je huis om te toveren tot een jungle

Of je nu heimwee hebt naar je exotische vakantie of thuis een lekker tropisch sfeertje wilt kweken voor de rest van de zomer, met wat goed gekozen tropische planten waan je je zo in verre oorden. Welcome to the jungle, baby!


Exotische planten out of Africa, into je huis

Maak een lichte hoek vrij en zet daar een deel van je exotische kamerplanten neer. Zo creëer je snel het betere veranda-in tropen-gevoel. Je hebt er niet eens een heel tuincentrum voor nodig: met één grote plant, wat middelmaatjes, iets aan de muur en wat kleine plantjes, creëer je snel een minijungle.

Gooooodmorning Vietnam!

Voor het betere tropische effect kies je minimaal één exotische plant. Zoals een Aesche… Aeschu… Aeschynanthus. Maar je mag ook lipstickplant zeggen. Deze uitgelaten gek heeft groene tot zwarte bloemknoppen met rode bloemen en groeit in Vietnam, Birma en Thailand in het wild. Dat wilde zit ook in het huiskamermodel: hij krult en draait zijn pot bijna uit.

Aeschynanthus

Aeschynanthus

Obrigada, Calathea!

Calathea is de Gisèle Bündchen onder de tropische planten. Braziliaans temperament, slanke stengels en een beeldschoon bloemhoofdje. Het blad is paars aan de onderkant en groen met zwart aan de bovenkant. En alsof dat nog niet genoeg is, golft het nog ook. En dan die bloemen: tropisch knaloranje. Heel charmant aan deze kamerplant: ze geeft aan wanneer het bedtijd is: ’s avonds ‘sluiten’ de bladeren zich door meer rechtop te gaan staan.

 

Calathea

Calathea ©Mooiwatplantendoen.nl

Tropische verrassing

Medinilla magnifica is een o-zo mooie en over-the-top exotische plant. De grote bladen en vierkante stengels zijn op zich al regenwoud. En daar krijg je dan nog roze schutbladeren bij, die zich openen tot tutu-achtige kelken. Waaruit – het is een echte diva – een soort pluimen komen die zich ontplooien tot trossen met zuurstokroze bloemetjes. Kortom, met deze van oorsprong Filipijnse kamerplant is altijd wat te beleven.

Medinilla

Medinilla

 Madame Madagaskar

Goudpalm of vederpalm, zo wordt de Areca ook wel genoemd. Die laatste benaming dankt ze aan het indrukwekkend bladerdek, dat lijkt op de veren van een tropische vogel. Dat komt door de manier waarop de takken van de Areca groeien. Die groeien namelijk via stengels die zich stuk voor stuk vanuit de grond ontwikkelen. In haar natuurlijke habitat, de vochtige regenwouden in Madagaskar, vormt deze kamerplant met haar soortgenoten en tientallen andere palmsoorten een dicht oerwoud van prachtige, groene bladeren.

Areca

Areca

Urban rimboe

Weinig ruimte? Met een rieten matje, wat kamerplanten en een gezellig hardhouten bankje maak je op een paar vierkante meter je eigen paradijsje. Werk in de hoogte te werken  en te experimenteer met kamerplanten in verschillende kleuren groen.

Combinatie van Anthurium, Sanseveria en Dracaena

Bron artikel: mooiwatplantendoen.nl

Graag nog meer info over kamerplanten? Neem dan zeker een kijkje bij onze collega’s van mooiwatplantendoen.nl.